Cellulose isolatie

Is jouw huis nog niet goed geïsoleerd of hebben je onderburen last van geluidshinder? Met cellulose isolatie van ISACO houd je warmte binnen je woning en verminder je overlast van praat- en loopgeluiden in huis. Door de hoge isolatiewaarden en ecologische materialen van cellulose isolatie, ben je ook nog eens erg duurzaam bezig! Daarnaast is cellulose een van de voordeligere manieren om je woning te isoleren. Wat wil je nog meer? De professionals van ISACO komen graag bij je langs voor een inspectie en een vrijblijvende offerte.

Waarom kiezen voor cellulose isolatie door ISACO?

Benieuwd waarom ISACO dé specialist is op het gebied van cellulose isolatie? Bij ons profiteer je namelijk altijd van:

Onze specialisten vertellen je graag alles over cellulose isolatie door ISACO. Neem bij vragen contact met ons op via de buttons hieronder of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Wat is cellulose isolatie?

Cellulose isolatie noemen we ook wel papiervlokken isolatie, omdat het onder andere bestaat uit kleine, versnipperde vlokken van gerecycled krantenpapier. De vlokken vermengen we met boorzout, zodat het materiaal schimmel-, vocht- en brandwerend is. Met een speciale machine blazen we het materiaal in de te isoleren ruimte, zoals de kruipruimte, vloer, dak of spouwmuur.

Cellulose gebruiken voor akoestische isolatie

Wat veel huiseigenaren niet weten, is dat cellulose ook zeer geschikt is voor het akoestisch isoleren van je woning. Hoor je bijvoorbeeld je huisgenoten door de muren of vloer heen praten of kunnen je onderburen precies horen waar je loopt? Dit lossen we eenvoudig en voordelig op door de lege ruimtes tussen je verdiepingsvloeren en/of muren op te vullen met papiervlokken.

Wat kost cellulose isolatie?

Wil je je huis laten isoleren met cellulose? Houd dan rekening met een prijs van ongeveer 20 tot 30 euro per m2. De exacte prijs per m2 is afhankelijk van de dikte van de isolatielaag, die verschilt per type isolatie. In de meeste gevallen is een isolatielaag ongeveer 20 centimeter, maar bij een kruipruimte kan dit afwijken. De totaalprijs voor cellulose isolatie van je woning verschilt per situatie en bepalen we het beste aan de hand van een inspectie.

Wil je meer weten over de kosten voor cellulose isolatie? Neem dan contact met ons op via 020 717 3000 of info@isaco.nl. We stellen natuurlijk ook graag direct een vrijblijvende offerte voor je op!

De voor- en nadelen van isoleren met cellulose

Cellulose is een van de oudste manieren van isoleren en is vandaag de dag nog steeds erg populair. Dit komt omdat de papiervlokken enorm veel voordelen met zich meebrengen. Benieuwd naar de voor- en nadelen van cellulose isolatie? Bekijk het overzicht hieronder:

Voordelen

Nadelen

  • De papiervlokken moeten we in een dichte en holle ruimte blazen. Wil je bijvoorbeeld je huis verduurzamen door de huidige isolatie te vervangen door cellulose? Dan moet je het oude isolatiemateriaal eerst verwijderen, zodat er een lege ruimte ontstaat.
  • Je kunt cellulose isolatie niet zelf aanbrengen en zult dus altijd een specialist moeten inschakelen.
  • Het is niet mogelijk om cellulosevlokken in vochtige ruimtes in te blazen. Dit maakt cellulose ongeschikt voor vochtige spouwmuren en kruipruimtes.

Isoleer je hele woning met cellulose

Zoals we hierboven al even benoemden, is isoleren met cellulose toepasbaar in je hele woning. Voor een professioneel isolatiebedrijf is het relatief eenvoudig om je muren, vloeren, daken of kruipruimte te isoleren. Daardoor zijn we in de meeste gevallen binnen één dag al klaar met de klus, maar dit is natuurlijk afhankelijk van de omvang van de klus. Meer weten? Neem contact op met onze specialisten! 

Cellulose isolatie vloer

Cellulose is niet alleen een goede keuze om je vloer te isoleren voor warmte, maar het verbetert ook de akoestiek in je woning. Zo heb je het hele jaar door lekker warme voeten en hebben je (onder)buren geen last meer van je gesprekken of wandelingen door het huis. Ben je geïnteresseerd in het laten isoleren van je vloer? We vertellen je graag meer over vloerisolatie van houten vloeren.

Cellulose isolatie dak

Om een dak te voorzien van cellulose isolatie is het nodig om eventuele bestaande isolatiematerialen te verwijderen, zodat er een lege ruimte ontstaat. Vervolgens blazen we een laag papiervlokken in de holle ruimte, zodat er geen kou meer naar binnen komt en je geen warmte uit je woning verliest. Vergeleken met glaswol, is cellulose maar liefst 2,5 keer efficiënter als dakisolatie. Dit komt omdat cellulose meer massa heeft en dus vrijwel geen luchtstromen doorlaat.

Cellulose isolatie kruipruimte

Is je kruipruimte niet goed geïsoleerd en heb je daardoor last van kou, vocht of schimmel in je woning? Dan is het in sommige gevallen mogelijk om je kruipruimte te laten isoleren met papiervlokken. Houd er wel rekening mee dat we cellulose helaas niet kunnen aanbrengen in een kruipruimte die permanent vochtig is.  

 

Cellulose isolatie spouwmuur

Voor spouwmuren geldt eigenlijk hetzelfde als bij kruipruimtes: cellulose is een goede vorm van isolatie, mits de ruimte niet altijd vochtig is. Is dit niet het geval? Dan werkt het aanbrengen van papiervlokken in de spouwmuur erg goed om je woning te isoleren. Dit zorgt voor een warmere of juist koelere woning, minder geluidsoverlast en een verhoogde waarde van je woning.

Wat is de isolatiewaarde van cellulose?

Bij een dikte van ongeveer 20 cm is de isolatiewaarde van cellulose 5,2. Dit berekenen we met twee soorten waarden: de Lambda-waarde en de Rd-waarde. De Lambda-waarde vertelt ons in welke mate het materiaal warmte doorlaat en voor cellulose is dit 0,038 W/mK. Hoe lager de Lambda-waarde, hoe beter de isolatie. Met de Lambda-waarde berekenen we de Rd-waarde als volgt: (dikte in cm / 100) / Lambda-waarde. Dus: (20 / 100) / 0,038 = 5,2. Hoe hoger de Rd-waarde, hoe beter de isolatiewaarde.

Is cellulose isolatie brandveilig?

Ja, ondanks dat cellulose bestaat uit kleine snippers van krantenpapier, is het toch erg brandwerend. Dit komt omdat we de papiervlokken mengen met boorzout, dat een brandwerende werking heeft. Daarnaast zorgt de manier waarop de vlokken geperst zijn ervoor dat het papier brandvertragend is. Vergelijk het maar eens met bijvoorbeeld met een boek of een balk. Die zijn van dezelfde grondstof gemaakt, maar vatten een stuk minder snel vlam dan een los vel papier.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

De ervaren isolatiespecialisten van ISACO komen graag bij je langs voor een uitgebreide inspectie. Zo krijgen we een goed beeld van de situatie in jouw woning, bespreken we je wensen en voorkeuren en stellen we een gedetailleerde indicatie van de kosten op. Vul onderstaand offerteformulier in om een afspraak te maken. Heb je nog vragen of wil je meer weten over het verduurzamen van je woning? Neem dan contact met ons op via e-mail of telefoon.